Verkennen & Cultuur snuiven

To-do in Den Helder

Beleef de marine, van geschiedenis tot levensstijl, in het Marinemuseum. Treed in de voetsporen van Napoleon in het museum van Fort Kijkduin en ga op zoek naar het zeeleven rondom in het bijbehorende aquarium. Nog meer op avontuur? Strek dan je zeebenen en ervaar hoe het is om schippers te redden in het Reddingsmuseum. Aye, kapitein!

Van alles te beleven

Even helemaal uit

Het licht gaat zeker uit in het monumentale pand van De Kampanje. Laat je meevoeren in een theatervoorstelling in dit laagdrempelige, unieke theater. Op zoek naar een origineel souvenir? Na een bezoek aan MindsZ verlaat je Den Helder met prachtige design spullen. In de directe omgeving vind je daarnaast diverse toprestaurants. Onze tips? Ga zeker langs bij Kade60 Eten & Drinken, Restaurant Stoom of Leuk Eten & Drinken, allen gelegen in prachtige panden op Willemsoord (letterlijk tegenover ons hotel).

Pak de boot

Op z'n Texels

Met Texel om de hoek, heeft Hotel De Werf een enorme luxe positie. Ga voor een dagje Texel en laat de eilanders je meenemen in het echte Texelse leven, helemaal op z’n Texels. Ga garnalenvissen met twee doorgewinterde vissersmannen op échte Texelse viskotters. Of bezoek rasechte kaasboerderij Wezenspyk. Of ga voor een goede strandwandeling van Paal 19 tot Paal 21: je passeert direct twee gelijknamige strandpaviljoens die een bezoek waard zijn!